Testen

Hormoon zelftest


De hormoon zelftest is bedoeld om op eenvoudige wijze meer inzicht te krijgen welke hormonen en neurotransmitters aandacht verdienen en mogelijk een rol spelen in eventuele fysieke, emotionele en mentale klachten.


Een hormonale disbalans kunnen we op verschillende manieren achterhalen. Het kijken naar symptomen is er daar één van. Wist je dat we meer dan 150 hormonen hebben en dat hormonen onderling nauw samenwerken? 1 Hormoon een beetje uitbalans geeft een sneeuwbaleffect waardoor andere hormonen ook uit balans kunnen raken en er een verscheidenheid aan fysieke, mentale en emotionele klachten kunnen ontstaan.


De meest eenvoudige manier om een disbalans van hormonen te achterhalen is via een hormoonzelftest.

Wanneer je in de praktijk komt om samen een lifestyle traject aan te gaan waarbij het doel is jouw klachten te verminderen en meer in balans te komen, dan kunnen we beginnen met een hormoonzelftest als daar reden toe is. Deze test kan ook op afstand worden afgenomen, wanneer het fysiek bezoeken van de praktijk niet mogelijk is.


De Hormoon zelftest bestaat uit 9 pagina’s met vragen en symptomen en kan je zelf, op het moment dat het jou uitkomt, helemaal doorlopen. Na de test ingevuld te hebben neem je hem mee naar onze afspraak of stuur je de test op via mail of whatsapp. Dus ook bij een afspraak op afstand, kan je deze test prima doen.

Tijdens het consult bespreken we de test en ontvang je van mij een behandelplan naar aanleiding van de test.

Zijn er meer inzichten nodig, waarvoor er andere testen ter aanvulling noodzakelijk zijn, dan hoor je dat van mij. Dit is vaak alleen het geval in de meer gecompliceerde casussen.

Waarom een hormoonzelftest aanvragen


Iedereen kan een zelftest aanvragen tijdens een consult bespreken we deze en maken een behandeltraject op.


  • Om een disbalans te achterhalen


  • Inzicht krijgen welke hormonen en neurotransmitters aandacht verdienen eb een mogelijke rol spelen in eventuele fysieke en mentale krachten.