Orthomoleculaire  suppletie

Orthomoleculaire suppletie


Om een disbalans te herstellen en ons vitaal te voelen is het soms goed om een gezond voedingspatroon te ondersteunen met (orthomoleculaire) suppletie.

Denk hierbij aan een multi-vitamine, visolie, Vitamine D3. Ook kan het zijn wat er een tekort is aan een heel specifiek stofje of dat bepaalde hormonen makkelijker in balans komen door bijvoorbeeld het nemen van neurotransmitters in de vorm van suppletie.


Omdat suppletie echt maatwerk is worden hele specifieke suppletie alleen aangeboden na aanleiding van een persoonlijk consult inclusief behandelplan en werken we altijd in een coaching traject, waarbij ik jou begeleid naar een betere balans.


Het coaching traject duurt zolang als jij en jouw lichaam dit nodig hebben.

Waarom othomoleculaire suppletie gebruiken?


Orthomoleculaire geneeskunde is erop gericht zoveel mogelijk cellen in het lichaam van de juiste en de juiste hoeveelheid stoffen te voorzien voor het optimaliseren en behouden van je gezondheid.


In het lichaam vinden duizenden biochemische reacties plaats die alleen goed kunnen verlopen als daarvoor de juiste (regel)stoffen aanwezig zijn. Bij een tekort aan deze stoffen kunnen klachten ontstaan. 


Een goede voeding vormt daarvoor de beste basis. Voedingstekorten komen helaas veel voor. Vaak is het nodig deze (tijdelijk) aan te vullen met hoog gedoseerde supplementen, zoals vitaminen, mineralen, aminozuren, vetzuren, enzymen en andere stoffen die normaal ook in je lichaam voorkomen. Het doel is je lichaam (en vooral je lever-, nier-, lymfe- en darmstofwisseling) weer in de juiste balans te brengen en te houden.